Idegenforgalmi Szakkönyvtár

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Könyvajánló
Újdonságaink

Könyvajánló

E-mail Nyomtatás PDF

Remenyik Bulcsú-Szabó Lajos: Világturizmus. -Budapest : Dialóg Campus K., 2019

"Globalizálódó világunk világméretűvé váló jelensége, a turizmus, milliókat mozgat meg, százmilliókat tart el és nyújt számunkra megélhetést. Területek, országok emelkednek ki vagy veszítenek jelentőségükből egy-egy természeti vagy humanitárius katasztrófa következtében. Legyen szó bármely fent említett folyamatról is, az olvasó, ha kezébe veszi Remenyik Bulcsú és Szabó Lajos Világturizmus című könyvét, biztosan találkozni fog vele. A maga nemébe hiánypótló a nem kis kihívást vállaló szerzőpáros munkája. Egyrészt modern megközelítésben tárgyalja a világ turisztikai szubrégióit, másrészt naprakészségre törekszik, ami, valljuk be, egy-egy távoli, elmaradott ország tekintetében komoly feladat. Az adat- és információrengetegben az olvasó segítségére vannak a tartalomhoz kapcsolódó illusztrációk, valamint a szerzők, részben saját, felvételei. Az egyes fejezetek egységes szerkezete pedig a könnyebb eligazodásban nyújt támaszt. A tankönyv, amelyet az olvasó a kezében tart, nem csupán a turizmus vagy a geográfia oktatásában játszik fontos szerepet; kézikönyvként az utazók vagy a világ országainak megismerése iránt fogékony érdeklődők számára is értékes mű."

Dr. habil. Bujdosó Zoltán (főiskolai tanár)


Bartos Erika: Budapest titkai - Érdekességek nevezetes épületekről. -[Budapest] : Móra K., 2019

 

„Ez a könyv Budapest legszebb, legjellegzetesebb art déco épületeit mutatja be. Az art déco mind stílusjegyeit, mind időszakát tekintve nehezen körülhatárolható kategória. Úgy tartjuk önálló stílusnak, hogy többféle irányzat jegyeit ötvözi felhasználhat egzotikus: közel-keleti vagy épp afrikai ornamenseket, klasszicizáló, biedermeier formákat, népművészeti motívumokat, és vannak sajátos, eredeti elemei is. Elnevezése egy 1925-ös párizsi kiállítástól ered, a londoni Victoria & Albert Museum 2003-as tárlatához pedig határait 1910 és 1939 között határozta meg. Nagyjából ehhez igazodik ez a könyv is. A kötetet Kovács Dániel és Gulyás Attila fotói gazdagítják."

 

 

 

 

Oliver Barry, et al: England. -Lonely Planet Publications, 2019

 

Bejárná London utcáit? Megnézné a Stonehenge-et? Vagy csak el szeretne jutni egy igazi angol kocsmába? Angliába eljutni napjainkban nem kihívás, ám az ottlétet tartalmasan eltölteni már inkább az.

A kötet ehhez nyújt segítséget, naprakész tanácsokat ad ahhoz, mi mindent érdemes megnézni és kihagyni a városnézés, kirándulás során. Ismerteti a legfőbb látnivalókat országszerte, sőt beavat a helyi titkokba is.

Tervezze meg eredményesen angliai utazását, a városnézéstől az étkezésen át egészen a programjavaslatokig.

Mindezt megteheti az angol nyelvű útikalauzzal, azaz a legmegbízhatóbb útitársával együtt.

 

Hasznos tudnivalók, színes képek, több mint 40 színes térkép, útvonalak, tanácsok és tippek egyetlen kötetben. London városi térképpel!

 

Stephen J. Page: Tourism Management (6th edition). — London-New York : Routledge, 2019

"A Torism Management hatodik kiadásában, Stephen Page folytatja az iparág átfogó kutatását a tőle megszokott abszolút pontossággal és áttekinthetőséggel. Az eddigi tudásanyagot olyan fontos és aktuális témákkal egészíti ki, mint a fentartható turizmus, a közösségi média, a zavaró üzleti modellek, hogy csak néhányat soroljak fel. A könyv fő erőssége továbbra is a globális nézőpontrendszer és a számos kiváló esettanulmány. Kétségtelenül a piacon kapható legjobb bevezető a turizmus világába."

Roy C. Wood (University of Northamton, UK)

 

"A Tourism Management hozzáférhető, hallgató-központú analízist kínál a turizmus komplex rendszeréhez. A turizmus menedzsment inspiráló vizsgálata mellett betekintést nyújt a fenntarthatóság és a globális növekedés egyre fontosabbá váló jelenségébe. Ez a kiadás a legjobb bemutatása a témakörnek a piacon. A hallgatók és az oktatók szerencsések, hogy egy ilyen alapművet vehetnek a kezükbe, aminek a tudásanyaga még évek múlva is megbízható forrás lesz."

Dallen J. Timothy, Professor (Arizona State University, USA)

 

Módosítás dátuma: 2020. január 29. szerda, 11:16