Idegenforgalmi Szakkönyvtár

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

BGE KVIK IDEGENFORGALMI SZAKKÖNYVTÁR

TOURISM LIBRARY


Kedves Olvasóink/Dear Readers!

Könyvtárunk az egészségügyi előírások betartásával (maszk viselése, 1,5 méteres távolságtartás) újra látogatható telefonon vagy e-mailen előre egyeztetve. A helyben használat újra engedélyezett, a könyvtárban max. 10 fő tartózkodhat egyszerre.

The Library is open, comply with hygienic rules (wearing a mask, keep distance, max. 10 people). Please contact us about your visit!

Nyitva tartás: hétfő 11-19h, kedd-szerda-csütörtök 9-17h / Opening hours: Monday 11-19hr, Tuesday-Wednesday-Thursday 9-17hr


Kedves Olvasóink!

 

A SAGE Kiadó 90 napos próbahozzáférést biztosít a Knowledge Platformhoz intézményünk polgárai számára.

A tesztidőszak alatt megismerhetik a SAGE Video, a SAGE Research Methods Video és a SAGE Knowledge tartalmakat. A hozzáférés otthonról VPN csatornán lehetséges.

A tartalmak az alábbi linkeken keresztül érhetőek el:

SAGE Video: https://sk.sagepub.com/video

SAGE Research Methods Video: https://methods.sagepub.com/video

SAGE Knowledge: https://sk.sagepub.com/

A források használatához felhasználói útmutatók, oktató videók itt találhatóak: https://us.sagepub.com/en-us/nam/remote-learning-solutions


Kedves Olvasóink!

 

Elérhetővé vált karunk hivatalos hivatkozás útmutatója, könyvtárosok által összeállítva. A Harvard-rendszer részletes bemutatása mellett gyakorlati példák segítik a megértést és az alkalmazást.


Kedves Olvasóink!

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a legfrissebb turizmus szatellitszámlákat. A dokumentum tartalmazza az alapfogalmakat, és kimutatható a turizmusra jellemző ágazatok kibocsátásának, hozzáadott értékének aránya, vagy például a foglalkoztatottságban játszott szerepe a nemzetgazdaságon belül. A kiadvány a KSH oldalán, teljes szöveggel elérhető.


Kedves Olvasóink!


Kedves Olvasóink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy könyvtárunkban elérhető az UNWTO Turisztikai Világszervezet adatbázisa.

Az UNWTO eLibrary tartalmazza a nemzetközi turizmus statisztikát térségenként/országonként és indikátoronként. Statisztika mellett online elérhetőek és letölthetőek az UNWTO kiadványai is (könyvek, folyóiratok, jelentések). A kiadványok több nyelven is elérhetők (angol, francia, spanyol, orosz, japán, arab)

Az e-könyvekről készült lista ezen a linken érhető el.  Az adatbázis tartalma folyamatosan frissül, bővül.


Kedves Olvasónk!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a lejáró kölcsönzésekről küldött emlékeztető- és felszólító üzenetek esetleges elmaradása késés esetén nem mentesíti díjfizetési kötelezettsége alól.

Előfordulhat, hogy az üzenetek a SPAM mappába érkeznek vagy rendszerhiba miatt elmaradnak.

Megértését köszönjük!


NYITVATARTÁS

Hétfő 11-19

Kedd 9-17

Szerda 9-17

Csütörtök 9-17

Péntek 11-14


 

Fenntartónk:

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar